Kardeşler arasında tapu iptal davası; yasalara aykırı bir biçimde tapu kaydının düzenlenmesine dair açılan davalara denir. Bu davalar mülkiyet hakkının korunması noktasında kritik bir etkiye sahiptir. Teknik pek çok farklı ayrıntıyı içeren kardeşler arasında tapu iptali davası; miras hukukunun yasalara uygun bir şekilde uygulanması açısından da kritiktir.
Bilindiği üzere herhangi bir mülk miras yoluyla el değiştirecekse bu işlemi yetkili makamlar tescil etmelidir. Ancak kimi zaman tescil işlemlerinde ya da tapu devri işlemlerinde hatalar ortaya çıkmaktadır. Bu durum mirası paylaşan kardeşler arasında da yaşanmaktadır. Böyle durumlara devreye kardeşler arasında tapu iptal davası girmektedir.
Kardeşler arası tapu hisse devri
Şayet bir taşınmazın birden fazla sahibi varsa yani tapuda birden fazla sahibi görünüyorsa bu tarz tapulara, hisseli tapu denir. Hisseli tapular genellikle kardeşler arasında yaygındır. Böyle durumlarda kardeşler arası tapu hisse devri konusu gündeme gelmektedir. Kardeşler arasındaki hisse devri söz konusu olduğu zaman daha çok devir bedeli gibi kalemler karşımıza çıkmaktadır.
Tapu hisse devrinde; tapu harcı ve devir ve iktisap bedeli talep edilmektedir. Bu bedeller emlak vergisinden daha az olmamaktadır. Şayet kardeşler arasındaki tapu devri satış yoluyla gerçekleşecekse böyle durumlarda tapu devir bedeli üzerinden binde 20 oranında ödeme alınmaktadır. Görüldüğü üzere bu tarz hesaplamalar teknik detayları içerdiğinden; böyle durumlarda profesyonel destek almak önerilmektedir.
Şayet kardeşler arasında tapu iptal devri işlemi bağış yoluyla yapılacaksa; bağış için tanımlamış olan toplam değerin binde 68,31’i kadar bir tapu harcı çıkmaktadır. Bir de bütün bunlara ilave olarak; 233 TL tapu döner sermayesine; hizmet bedeli olarak da 32 TL ödeme tahsili yapılmaktadır. Bütün bu bilgiler ışığında kardeşler arası tapu devri söz konusu olduğu zaman karşımıza farklı gider kalemleri çıkmaktadır.
Tapu iptal hangi durumlarda yapılır?
Şayet mirastan mal kaçırma durumu varsa tapu iptal davası açılabilir. Yine ehliyetsizlik ve vekaletin kötüye kullanılması söz konusuysa tapu iptal davası açılmaktadır. Ayrıca farklı imar uygulamalarıyla aile konutu olma durumu mevcutsa tapu iptal davası açmak gereklidir.
Ölünceye kadar bakma sözleşmeleriyle zaman aşımı gibi durumlarda tapu iptali davası açılabilmektedir. Ayrıca zilyetlik nedeniyle de ortaya çıkan mülkiyet haklarının ihlal edilmesi durumlarında da tapu iptal davası açmak mümkün olur.
Tapu iptal davası nasıl açılır?
Tapu iptal davası açmak için taşınmazların bulunduğu adresin bağlı olduğu asliye hukuk mahkemesine başvurmak gerekmektedir. Elbette ki bu durum kardeşler arasında tapu iptal davası için de geçerliliğini korumaktadır. Yine tapu iptal davası bir dilekçeyle açılabilmektedir. Ancak başvuru dilekçesinin kusursuz olması gerekmektedir.
Tapu iptal davalarında yetkili mahkeme; asliye hukuk mahkemesidir. Bu mahkemeye verilecek olan bir dilekçe yardımıyla tapu iptal davası açılabilir. Bu dilekçede açık bir şekilde; taşınmaza ait kayıt bilgileri yer almalıdır. Ayrıca davaya konu olan olayla ilgili olarak hukuka aykırı görülen durumlara dair net tespitler de yer almalıdır.
Tapu İptal Davası Kaç Yıl İçinde Açılır?
Tapu iptal davası açılış sürecinde zaman aşımı süresinin iptal davasının sebebine göre değişiklik gösterdiği bilinmektedir. Esasında bu durum kanunlar açısından da geçerliliğini korumaktadır. Yine de genel anlamda tapu iptal davasının 10 yıllık bir süre içerisinde açılması şarttır.
Şayet kadastro kaynaklı bir tapu iptal ya da tescil davası açılacaksa böyle durumlar için 10 yıllık bir zaman aşımı süresi vardır. Çünkü 10 yıllık süre hak düşürücü süre olarak kabul edilmektedir. Bu aşamada herhangi bir hak kaybına neden olmamak için mutlaka tapu iptal davasını zamanında açmak gerekmektedir.
İlginizi Çekebilir: Malulen Emeklilik Şartları Maaşı
Tapu İptal Davası Ne Kadar Sürer?
Genel olarak tapu iptal davası süresi, açılan davanın genel seyrine bağlı olarak değişmektedir. Bu tür davalarda yasal sürenin en fazla 731 günle sınırlı olduğu bilinmektedir. Burada 731 günlük süre davanın tamamlanması açısından kritik bir öneme sahiptir.
Eğer tapu iptal davası 731 günlük süre içerisinde bir sonuca bağlanmazsa böyle durumlarda dava iptal edilebilmektedir. Mahkeme 731 günlük süre sonunda tapu iptal davasının sonuca ulaşmaması üzerine; davayı iptal ederek; bu durumu karara bağlamaktadır.
Tapu İptal Davası Zaman aşımı Süresi Nedir?
Tapu iptal davalarında net bir zaman aşımı süresinden söz edemeyiz. Çünkü davanın açılış sebebiyle davanın açılışına dayanak kabul edilen yasanın değişiklik göstermesi; zaman aşımı süresini de doğrudan etkilemektedir. Ancak genel bir kural olarak tapu iptal davalarında zaman aşımı süresinin ortalama 10 yıllık bir süreyi içine aldığını ifade edebiliriz.
Genel olarak 10 yıllık süre içerisinde tapu iptal davasının zaman aşımına uğramasının nedeni; bu sürenin hak düşürücü süre olarak kabul edilmesidir. Özellikle kadastro kaynaklı olan zaman aşımları için 10 yıllık sürenin bir yasal zorunluluk olduğunu ifade etmek mümkün olmaktadır.
Hangi durumlarda tapu iptal davası açılamaz?
Tapu iptal davalarının açılamadığı durumlar söz konusu olduğu zaman 10 yılın zaman aşımı kriteri karşımıza çıkar. Zaman aşımına uğramış tapu işlemi konularına dair dava açılamamaktadır. Bir de şayet tapu tescil işlemi neticesinde 10 yıllık süre boyunca tapuyu üzerine alan kişi, bu taşınmazı satmaz ya da farklı bir yere devretmezse; hakkında tapu iptali davası açılamamaktadır. Bütün bu bilgiler ışığında tapu iptal davasının kritik bir teknik bir özelliğe sahip olduğu bilinmektedir. Bundan dolayıdır ki böyle davalarda profesyonel destek almak gerekmektedir.
Tapu iptal davası hangi mahkemeye açılır?
HKM madde 2/1 kapsamında tapu iptal ve tescil davaları, asliye hukuk mahkemesine açılmaktadır. Bu aşamada tapuya konu olan taşınmazın bulunduğu adresin bağlı bulunduğu asliye hukuk mahkemesi, davanın açılabileceği yerdir. Burada taşınmaz vasfı ne olursa olsun; bu tür davaların bakılacağı yer asliye hukuk mahkemeleridir. Yine taşınmazın büyüklüğü ya da değeri de bu tür davaların görüleceği mahkemeleri değiştirmemektedir.
Tenkis Davası Açılması Gereği
Miras bırakanın ölümü sonrasında açılabilen tenkis davası; saklı paylı mirasçı tarafından açılabilmektedir. Yine mirasçının alacaklıları da tenkis davası açabilmektedir. Tenkis davası açma için taşınmazın bulunduğu adreste yer alan asliye hukuk mahkemesi görevlidir. Bu dava mirasçıların saklı payları üzerinde haksız bir düzenlemenin yapıldığı iddiasıyla açılabilmektedir. Tenkis davasında saklı payların yeniden kontrol edilmesi talep edilmektedir.
Tapu iptal Davası Kime Karşı Açılır?
Taşınmazın tapuda kayıtlı olduğu kişi; tapu iptal davası muhatabıdır. Yani tapu iptal davası doğrudan taşınmazın tapudaki sahibine açılmaktadır. Bu durum tapu tescil davaları için de geçerliliğini korumaktadır. Şayet tapu kaydının sahibi olan kişi vefat etmişse böyle durumlarda dava; mirasçılara açılmaktadır. Bu tarz davalarda, dava masrafları, dava açılan üzerine yüklenmemektedir. Tapu iptal davasının açılması için gerekli olan harç ve avans masrafları davacı taraftan alınmaktadır.
Tapu İptal Davasında Terekeye Temsilci Atanması
Şayet mirasçılar arasında bir tapu iptal ve tescil davası açılacaksa böyle durumlarda terekeye temsilci ataması yapılmalıdır. Şayet dava miras ortaklığı temsilcisine açılacaksa; böyle durumlarda doğrudan terekeye dava açılmalıdır. Sonuç olarak kardeşler arasında tapu iptal davası sıklıkla karşılaştığımız bir dava türüdür. Bu tür davaların açılması ve sonuçlandırılması sürecinde pek çok farklı teknik detay karşımıza çıkmaktadır.
İlginizi Çekebilir: Arabuluculuk Ücreti Hesaplama
- Miras Paylaşımı Nedir? Geylani Hukuk Bürosu Aile Hukuku Rehberiniz - Ağustos 14, 2024
- Kardeşler Arası Miras Paylaşımı: Adil Çözümler – Geylani Hukuk Bürosu - Ağustos 5, 2024
- Özel Sektörde Çalışan Engellilerin Hakları 2024 Rehberi: Geylani Hukuk ve Arabuluculuk - Temmuz 21, 2024
72 thoughts on “Kardeşler Arasında Tapu İptali Davası”
Selamlar dedem 30 yıl önce 55 yaşındayken evini babama parayla satmış.Dedem öleli 5 yıl kadar oluyor.Babannem sağ.O da ölünce kardeşlerinden biri tapu iptal davası açacağını söylüyor.Böyle bir durumda babam ne yapabilir?
Bu durumda, tapu devrinin gerçekleştiği dönemde dedenizin sağlıklı olup olmadığı, satış işleminin usulüne uygun olarak gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği ve babanızın tapu üzerindeki hakları konusunda bir değerlendirme yapmak gerekiyor. Eğer tapu devri usulüne uygun yapılmışsa ve dedeniz de sağlıklı bir şekilde karar vermişse, kardeşinizin tapunun iptal edilmesi için dava açması pek mümkün olmayabilir.
Ancak, eğer tapu devri usulüne uygun yapılmamış veya dedenizin sağlıklı bir şekilde karar veremediği kanıtlanırsa, kardeşinizin dava açması mümkün olabilir. Bu durumda, babanızın hukuki haklarını korumak için bizimle iletişime geçebilirsiniz
Merhaba iyi günler dayımla ortak ev alacağız evin yarı fiyatını biz kredi çekmeden çıkarttık ama karşı taraf bankadan kredi çektiler ve banka hisseli tapuyu onaylamadi için ev tek tapu olacak. Bu durumda ne gibi yol izlenmeli ilerde bir sorun yaşanmaması için
Şuan oturduğumuz ev buyukbabamin üstüne oda dayımla ortak ama buyukbabama birsey olursa çocuklar arası paylaşım olup mal bölünecek dayım tek tapu aldıktan sonra oturduğumuz ev sizin dedi ama bu ev ilerde sorun çıkarabilecek bir ev ne yapılmalı
Selamlar, Bize Whatsapp üzerinden ulaşabilirsiniz.
Merhaba babadan kalma evimizi abim üzerine verdik bize hakkımızı olan payı para olarak verecekdi 6 yıl geçti fakat ödemiyor tapu iptal davası açabilirmiyiz lütfen bilgi verirmisiniz teşekkür ederim
Merhabalar bize Whatsapp üzerinden ulaşabilir misiniz?
Merhabalar efendim babama ait köyde ev vardı babamlar 7kardes köydeki evin tapusu 7kardesin 4u babamin 3u amcamindi ben amcamdan 2010yilinda hisselerini aldım ancak tapunun tamamını alabilmek için babaminda bana devretmesi gerekiyordu ve babamda kendi rızasıyla devretti ve ben tapunun tamamını aldım şimdi iki kız kardeşim var onlar benim tapumda hak sahibi olmak istiyorlar dönüş ne olur acaba teşekkür ederim şimdiden
Eğer tapu sizin üzerinize kayıtlı ise, kız kardeşlerinizin tapuda hak sahibi olduklarını iddia etmeleri pek mümkün değildir. Ancak, eğer babanızın diğer mirasçıları olarak, kız kardeşlerinizin hakları olduğuna dair bir belge varsa veya babanızın ölümü sonrası yapılan bir paylaşım söz konusu ise, o zaman bu durumda hak sahipliği konusunda bir anlaşmazlık olabilir.
Bu nedenle, tam olarak hangi haklarınızın olduğunu ve kız kardeşlerinizin taleplerinin neden kaynaklandığını öğrenmek için bir avukattan danışmanlık almanız önerilir. Avukatınız, tapunun sizin üzerinize kayıtlı olup olmadığını, babanızın diğer mirasçılarının haklarını ve tapunun nasıl paylaşılması gerektiğine dair yasal düzenlemeleri size açıklayacaktır. Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz
merhabalar biz 6kardeşiz babamız vefat ettikten sonra mal paylaşımı yapıldı tapudada kendi aramızda anlaştık ve tüm hissedarlar annemde dahil evin bana verilmesi için imzalarını attılar ve tapularımızı aldık aradan belki 5 yıl geçti kardeşlerden biri şimdi itiraz ediyo bununla ilgili dava açtığı taktirde sonuç ne olur ve benim yapabileceğim birşey varmı
Hatice hanım selamlar; Whatsapp üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Merhabalar Dedemin 6183 m² tarlası vardı 27 sene önce öldü. Dayimlar annem ve teyzelerimi alıp sözde mal bölüşümü için imza atmışlar okuma yazmaları yok bize şahit getirdiler diyorlar o dönem nenemde yaşıyor nenemde imza atmış. 2018 de nenem vefat etti. Veraset ilamı verdik ama adına birsey çıkmadı nenemin ve teyzelerimiz yeni haberi dayilarım onları kandırmış ne yapabiliriz biz
Esen hanım selamlar; Whatsapp üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
19 yıl önce dayım ANANEMDEN VEKÂLET ALIP 4 Daireyi Alıp birtanesini erkek kardeşine vermiş diğer 3 daireyide kendi üstüne geçirmiş Suan da ananem vefat etti okuma yazması yoktu 2 tane kız kardeşe hic bir pay düşmedi bunun için ne yapılmalı dava açabilirmiyiz s
Selamlar, Bize Whatsapp üzerinden ulaşabilirsiniz.
Merhabalar babam 2008 de vefat etti babamın köydeki arsalarını abilerim ve amcam kendi aralarında anlaşarak bizden habersiz 2010 yılında bizim yerimize imza atarak paylaşmışlar biz bu durumu yeni öğrendik bu durumda ne yapabilirim .
Merhabalar; Whatsapp üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Merhaba 2015 yılında babamın icralık durumları olduğu için annem dedemden kalan evdeki ve arsadaki hissesini dayımın üzerine bedelsiz bir şekilde geçirdi. Dayım anneme ev alacağı sözünü verdi ancak almadı . Bu durumda annem tapuyu bozdurup dedemden kalan haklarını dayımdan geri alabilir mi ?
Merhabalar; Whatsapp üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Merhaba
babamdan kalan tarla fasvı olan taşınmazları iki kız kardeş olarak abime 20 yıl önce kağıt üzerinde annemin piskolojik baskısıyla feragat ettik bugün iptal davası açabilirmiyiz
Merhabalar; Whatsapp üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Merhabalar benim babam 74 yaşında üzerine olan daireleri gelinin üzerine sattı gösteriyor sağlık raporuda aldığı söyleniliyor biz 3 kardeşi mirastan engel olmaya çalışıyor bu durumda ne yapmamız gerekir vefatında haklarımızı alabilme imkanımız varmı
Merhabalar; Whatsapp üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Merhaba cvp alabildinizmi.. bende aynı durumdayım
Merhabalar; Bizimle Whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Merhaba,biz iki Oğlan ve dört Kız toplam altı Kardeşiz.
Babamın dört Kat evi var,ve bir dairesini bana vermek istiyor.Ben dairenin Tapusunu bana yapmasını istiyorum, ve Babam buna razlı.
Allaha şükür aklı dengesi yerinde,ama nasıl nerede yapıla bilecek bilemiyoruz.Ben ileride Kardeşlerim dava açmaması için hangi işlemleri yapmam gerekiyor Babam ile beraber.
Kendim Almanyada yaşıyorum Kız kardeşlerimde aynen ve evliler.
Bir tek abim dairesinde aynı evde kalıyor K.Ereğlide ama ondada tapu yok önemsemiyorda.
Bana yardımcı olabilirseniz ve bilgilendirirseniz sevinirim.
Teşekkürler
Engin Karasakal
Merhabalar; Whatsapp üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Merhabalar hocam 2020 yılında dedem vefat etti ve 4 tane halam babama Satış bedeli karşılığında bütün haklarını babama devretti şimdi ise hak bölmek için dilekçe vereceklerini söylüyorlar Satış bedeli yapılan tabulara dava açıp hak talep edebilirler mi ?
Merhabalar; Whatsapp üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Eşim ve abisi 6 yıl önce dubleks bir ev almışlar 5 yıl birlikte yaşamışlar sonra biz evlendikten sonra da bir süre birlikte yaşadık ve bir süre sonra anlaşmazlık oluştu aralarında üst katın içeriden merdiveni kapatarak üst kata geçtik fakat kaynım evden olan hakkımızı vermeyeceğini söylüyor araları bozuk olduğu için önceden elden veriyordu parayi son 1 yıldır hesabına kredi borcu açıklaması ile gönderiyor dava açsak evden hakkımızı alabilir miyiz
Merhabalar; Whatsapp üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Merhaba benim dedem evi bir başkasına yabancıya sattı sonradan babam dedemin sattığı kişiden evi aldı dedem ölünce kardeşinin bu evi bozdurma hakkı varmı
Merhabalar; Whatsapp üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
yeni arasa aldım 79 yasında bir dede en .tapuda satıs oldu aklı melikeri yerinde oldugu için saglık rapru istenmedi satıs gerecekleşti.sonra torunları hak talep ediyorlar mahkeme verecegiz diyorlar bu yasalmı.ne yapmaızlazım dede yasıyor tesekuerler
Batur bey selamlar; Whatsapp üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Babamın haberi olmadan halam gil babamı kandırıp imza attırmışlar tarlaları üstüne almışlar. Ve 10 yıldan fazla bi zmn oluyo şuan itiraz edebilirmiyiz
Merhabalar, bize Whatsapp üzerinden ulaşabilirsiniz
Slm annem in adına arsa vardı vefat edince kardeşlere dağılmış benim adıma gözüküyor benim de vergi borcu vardı ıcra el koymuş yani benim olmayan arsa yi nasıl geri veririm yardımcı olur musunuz
Nusret bey selamlar; Whatsapp üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Merhabalar ,annem babam sağlıklıyken 2 tapuyu ablama ve bana satış yaptı şuan tapular ablam ve benim üstüme yarı yarıya hisseli ,evlerden birini sattığımda erkek kardeş bize dava açabilir mi hak istemek için
Merhaba Whatsapp’tan bize ulaşabilirsiniz.
Merhaba. Dededen kalma yaklaşık 30 mt karelik harmanyerinin parsel sorgulamada başkasının olduğunu öğrendik. Bir ay önce jandarmaya arsamızı işgal ediyorlar diye şikayet ettiklerinden beş yıl önce telle çevirdiğimiz harmandaki telleri kaldırmak zorunda kaldık. Dededen kalma harman yeri için tapu iptal davası açabilirmiyiz.
Selamlar; Whatsapp üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Merhaba annem babamdan ayrıldıktan sonra evleneceği adama kendini garantilemek için üstüne tapu istiyor.Adamda kabul edip tapunun üzerine şerh koyarak annnemi kendine borçlu gösterip tapuyu veriyor.Önce Annem daha sonra evlendiği adamda vefat ettiler.Mirasci olarak ben ve kardeşime hisse kaldı.Diger hissedarlar adamın ilk eşinden olan ve annemle adamdan olan kardeşime kaldi.kardesimle ben yerin satışı için açtığımız 5 senedir süren dava var.Şimdi adamın ilk karısından olan çocukları tapunun iptali için dava açacaklarinı belirtiyorlar böyle birşey mümkün mü mümkün olursa bizim hisse iptal olurmu bunun için bizim nasıl bir yol izlememiz lazım sonuçta annemizin nikah hakkı yokmu ?şimdiden teşekkürler kolay gelsin
Selamlar; Whatsapp üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Merhaba, babam 10 kardeş dedemden kalan tarlaları evi hepsini 1 tane amcamın üzerine imza atarak tapuda vermişler, tarlaları birleştirme olacak tek kişi uğraşsın diye 1 amcamın üzerine yapmışlar, ve şimdi amcam herkesle konuşmuyor kimseye bir şey vermek istemiyor bir hak talep tapu iptal davası açılabilirmi diğer 9 kardeş aynı fikirde olsa bøyle bir şey mümkünmu? Køyun muhtarı şahit olsa? Başka şahitler olsa?
Selamlar; Whatsapp üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Mrb babam dilsiz konuşamıyor duymuyor şuanda babamı vesayet i ablam da 6 kardeşiz dedem babam düşen taşları versin yerini üstümüze almak istiyor 5 kardeşim de tapuyu bir kardeşe verecek giz bunlailgili nasil yol alabiliriz teşekkürler
Merhabalar; Bizimle Whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Merhaba, dedem 1933 doğumlu, zamanında anneme ev yap diye verdiği tarlayı 2008 de direkt annemin üzerine vermiş. Dayımlara da ayrıca merkezi yerde ev yeri vermiş ve evlerini de yapmış şuan oturuyorlar. Dedem 2018 de öldü. Şimdi mal paylaşımı olacak dayımlar anneme hem kendi ev yerlerinden hem de dedemin evinin olduğu yerden hak talep etmemesi gerektiğini yoksa oturduğumuz ev ve arsası için tapu iptal davası açacaklarını söylediler. 15 yıl önce alınan tapu için dayılarım iptal davası açabilir ve kazanabilir mi?
Merhabalar; Bizimle Whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
İyi günler avukat bey, tapusu annemin üzerindeki bir arsadaki enişteme ait payı 2010 yılında bedelini ödemek suretiyle aldım. Abime satış bedelini gönderdiğime dair dekontum mevcuttur. Bu payın satışıyla ilgili abiminde tanık olarak yeraldığı bir adi sözleşmede satıcı eniştem, alıcı ise benim adıma babam gösterilmiş. Belge elimdedir. 2017 yılında da aynı arsayla ilgili belediye hissesini bedelini ödemek suretiyle annemin adına aldım. Annemde 2018 yılında 150 metrekare tutan ödemesini önceden enişteme ve belediyeye yaptığıöim bu arsayı benim adıma verdi. Ancak bu satışla ilgili anneme para ödemedim. Belediye ödemesinin yapıldığı zamanın 2 saat öncesinden arsa bedelinin tamamının ken hesabımdan bankadan çektiğimin belgeleri elimde mevcut, ayrıca belediye ödemesi yapıldığı gün annemler bulunduğum şehirde değillerdi. Bunu da hastane kayıtlarıyla ispat edebilirim. Abim ileride tapu iptal davası açabilirmi, annem, babam ve kardeşimden noter aracılığıyla beyan alsam tapu iptal davasında delil olarak gösterebilirmiyim. Teşekkürler
Merhabalar; Bizimle Whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Merhaba
Babama ait olan evi benden habersiz abimin üstüne satış yapmış. Bu olayı iptal edebiliyor muyum.
sonrasında bana arazileri vereceğini söyle ama araziler deden hisseli babamın üstündeki hisseleri benim üstüme vereceğini söyledi
bu araziler hisseli olduğu için benim üstümden alabilirler mi
Merhabalar; Bizimle Whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Merhaba, babamın babaannesi ve dedesi 1985 yılında 4 donumu arsa olan yaklaşık dönümlük arsayı 1985 yılında babam amcam arasında hibe ederek paylaştırmış 40 dönümü amcama 30 dönümü babama olmak üzere. 40 yıldır bu arazileri amcam bir bedel ödemeden kullandı. Biz de artık satmayı düşünüyoruz. Ecrimil davası açtık. İhtar çektik hala arazileri kullanmaya devam ediyor. Buna yönelik ne yapılabilir? Bir de bu sene bize ait arazilerin hibe özelliğini kaldırdık satılabilir belgesi aldık. Karşılık olarak amcam tapu iptal davası açabilir mi?
Merhabalar; Bizimle Whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Merhaba, kolay gelsin. 2012 yılında aldığım dairemi kardeşime maddi durumundan dolayı kiraya verdim. 2017 yılına kadar ödemeleri kira olarak değil bireysel olarak banka üzerinden yaptı. Sonra ise elden teslim aldım. 2018 yılında ticari kaygılarımdan (ticari şirket kurduğumdan) dolayı kardeşim üzerine satış yaptım. 2020 yılında kardeşim Home Office iş kurduğu için elektrik ve su abonelikleri de (gider olarak girmesi) verdim. Sadece doğalgaz aboneliği üzerimde kaldı. 2021 yılı Kasım ayında ise kardeşim eşine evlilik birliğinin sarsılması durumu nedeni ile çekişmeli boşanma davası açtı. Daire kardeşimin üzerinde olduğu için eşi Aile Mahkemesine şerh koydurmuş. Bu durumda dairemi geri almak için dava açabilir miyim ?
Teşekkür ederim.
Merhabalar; bize Whatsapp üzerinden ulaşabilirsiniz.
Merhabalar babam evlenmeden önce bana ev aldı evlendikten sonra 4 yıl daha borcunu ödedi borcu bittikten sonra tapuyu bnm üzerime verdi bu evin satılması durumunda eşime paranın yarısı verilir mi ve kardeşlerimde hak sahibi olurmu şimdiden teşekkürler
Merhabalar; Bizimle Whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Merhabalar bir sorum olacakti
Merhabalar, bize Whatsapp üzerinden ulaşabilirsiniz
Merhabalar Annem babasından kalan taşınmazı kardeşi ve annesi ile müşterek olan tarla ve evi erkek kardeşine devretmiş bu tabuyu bozmak mümkünmü teşekkürler
Merhabalar, bize Whatsapp üzerinden ulaşabilirsiniz
Merhaba
Babamdan kalan evi 79000 tl karşılıginda 2021 tarihinde abime güvenerek hem annemin hem benim hakkimizi üzerine verdik banka borclarim ve trafik kazasından dolayi icraliklarim vardı bana güvenin dedi eve birsey yapmayacağını söyledi şimdi de bana annem öldükten sonra o evde oturamazsın diyor evin değeri suan 5 milyon civarında 8 yıllık bina benim hakkın %30 annemin %40dı hakkımızı geri alabilir miyiz abime güvenerek hata yaptığımızı gec farkettik yardımlarınızı rica ederim
Bize Whatsapp üzerinden ulaşabilirsiniz.
Merhabalar
2020de babamdan köy icinde bulunan arsayi satin aldim lakin ödemeyle ilgili hic bir kanıtım yok nakit olarak ve bir kısımını altın vererek ödedim babam vefat ettiginde kardesim bu arsadan payini alabilirmi
Bize Whatsapp üzerinden ulaşabilirsiniz.
Merhabalar biz babamın ısrarı üzerine kendi yaptigi evin üzerine ev yaptık.diger katlarida ablamla ortak yaptık.Ablamlar aldı biz tapu masrafından dolayı Tapulari babamdan almamistik.Simdi ailevi sorunlar yaşadık ve siz bana evlatlikmi yaptınız size tapu yok deyip hem tapumuzu vermiyor hemde kiracilardan Tapu benim üzerime kirayida banavereceksiniz onların evi yok diyor.Biz nasıl bir yol izlemeliyiz.
Merhabalar bize Whatsapp üzerinden ulaşabilir misiniz?
Merhabalar
Babamin ısrarı üzerine babamın evinin üzerine ev yaptık Sevil ablamla.Ancak ablam aldı ben tapularını almamıştım.Ailevi sorunlar yaşayınca işte siz bizi ana baba yerine koymadiniz gelip gitmediniz gibi bahanelerle evlatlikyapmayana tapusunu vermem dedi.Biz bu durumu nasıl çözebiliriz tapularimizi alabilirmiyiz yada yaptığımız evlerin bedelini geri alabilirmiyiz
Merhabalar bize Whatsapp üzerinden ulaşabilir misiniz?